چگونه یک سوشال مدیا منیجر شویم؟

فهرست مطالب

تقریباً نیمی از کاربران اینترنت (44.8٪) در سال 2020 از شبکه‌های اجتماعی Social Media برای جستجوی اطلاعات درباره برند مورد نظر خود استفاده کرده‌اند. با توجه به گستردگی این مسئله، بسیاری از کسب و کارها متوجه شده‌اند که چرا استخدام یک کارشناس سوشال مدیا برای حضور در شبکه‌های اجتماعی بسیار مهم است.

فعالیت به عنوان مدیر شبکه‌های اجتماعی می‌تواند چالش برانگیز باشد. یکی از ویژگی‌های این حوزه داشتن مسئولیت بالا است. از تولید محتوا گرفته تا خدمات به مشتریان، روابط عمومیPR  و فروش. اغلب کسب و کارهای کوچک برای مدیریت و اجرای استراتژی شبکه‌های اجتماعی خود به مدیران سوشال مدیای خود تکیه می‌کنند و همه امور را به ‌آن‌ها می‌سپارند.

درواقع، کاربرانی که در اینترنت فعالیت می‌کنند معمولاً عضو شبکه‌های اجتماعی هم هستند و از طریق این رسانه‌های ارتباطی نسبت به جستجوی اطلاعات محصول و خرید آن اقدام می‌کنند. از طرفی، مدیریت شبکه‌های اجتماعی چالش‌های مختلفی دارد. برای مثال، یک مدیر حرفه‌ای باید بتواند محتوای باکیفیتی را تولید کند و با سایر اعضای این پلتفرم‌ها و مشتریان هدف رابطه خوبی را برقرار کند. درواقع مدیر رسانه،‌ خدمات‌دهی را به حرفه‌ای‌ترین شکل ممکن انجام می‌دهد.

 

هر آنچه باید درباره مدیران شبکه های اجتماعی بدانید

 

  • وظیفه مدیر شبکه‌های اجتماعی چیست؟
  • برنامه روزانه یک مدیر شبکه‌های اجتماعی
  • برای تبدیل‌شدن به مدیر شبکه‌های اجتماعی باید چه‌کارهایی انجام داد؟
  • 10 مهارت مهم برای مدیران شبکه‌های اجتماعی

در ادامه درباره تمامی این موارد صحبت خواهیم کرد.

 

وظیفه مدیر شبکه‌های اجتماعی چیست؟

وظیفه مدیر شبکه‌های اجتماعی بستگی به شرکت یا مجموعه‌ای دارد که در آن مشغول به فعالیت است. برای مثال، اگر مدیر شبکه اجتماعی در یک شرکت کوچک فعالیت کند معمولاً تمام فعالیت‌های مربوط به تولید محتوا، گرافیک و ویرایش عکس‌ها و فیلم‌های مختلف به او سپرده می‌شود. اگر هم مدیر شبکه‌های اجتماعی در یک مجموعه بزرگ مشغول به فعالیت باشد باید با تیم‌های حرفه‌ای و سایر متخصصان این حوزه همکاری کند و به‌این‌ترتیب، وظایف آن تخصصی‌تر و مشکل‌تر می‌شود. درواقع همکاری با تیم‌های بزرگ‌تر، وظایف مدیر شبکه اجتماعی را حساس‌تر و سنگین‌تر می‌کند.

بنابراین بسیاری از شرکت‌های فعال در عرصه سوشال مدیا زمانی که قصد استخدام یک مدیر برای شبکه‌های اجتماعی خود را داشته باشند از متقاضی می‌خواهند که کارهای مربوط به تولید محتوا را به‌صورت خلاقانه انجام دهند و همین‌طور در زمینه‌های طراحی گرافیک، ویرایش تصاویر و ویدئو، ترجمه و همین‌طور پشتیبانی از مشتریان خود را قوی کرده و این وظایف را به‌خوبی انجام دهد.

 

بطور معمول شرح وظایف مدیران شبکه‌های اجتماعی به شکل زیر است:

  • ایجاد یک تقویم محتوایی استاندارد جهت زمان‌بندی انتشار مطالب
  • حضور تأثیرگذار در بیشتر شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار (شامل آگاهی از بهترین نوع عملکرد در هر نوع کانال ارتباطی، نحوه ارسال و توزیع محتوا و به‌روزرسانی مطالب در هر رسانه)
  • مدیریت ارتباطات (پاسخ به نظرات و سؤالات مشتریان در سریع‌ترین زمان ممکن و ارسال موارد لازم به سایر تیم‌ها)
  • انجام کمپین‌های تبلیغاتی مختلف در راستای جذب بیشتر مشتری مانند راه‌اندازی مسابقات، کمپین‌های آگاهی از برند Brand Awareness و مانند آن
  • نوشتن یک Creative Brief برای ارائه به آژانس‌های تبلیغاتی، کپی رایترها و فیلم‌سازان
  • برگزاری کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ (انتخاب اینفلوئنسر مناسب، ارائه محتوا به آن‌ها و نوشتن گزارش پس از انتشار محتوا)
  • سوشال لیسنینگ Social Listening (بررسی و مانیتورینگ هشتگ‌ها، کلمات کلیدی و موضوعات مهم مربوط به برند)
  • نوشتن گزارش هفتگی یا ماهیانه از کمپین‌ها، اسپانسرها و محتواها
  • بررسی محتواهای تولید شده در شبکه‌های اجتماعی و انتقال نظرات و پیشنهادات به تیم محتوا

 

برنامه روزانه یک مدیر شبکه‌های اجتماعی

در این قسمت، به بررسی روتین روزانه یک مدیر شبکه‌های اجتماعی می‌پردازیم. فردی که مدیریت شبکه‌های اجتماعی را بر عهده می‌گیرد به‌نوعی وارد کار بازاریابی شده و باید در طول روز چند کار را انجام دهد تا به اهداف خود دست یابد.

ضمن اینکه، امور بازاریابی شبکه‌های اجتماعی در روزهای مختلف متفاوت است و ممکن است فرد در یک روز با چالش‌های مختلفی مواجه شود و در روز دیگر این چالش‌ها را نداشته باشد اما به‌طورمعمول، برنامه‌ریزی و روتینی که توسط مدیران شبکه‌های اجتماعی انجام می‌گیرد به شرح زیر است:

  • ساعت 9 الی 10 صبح، زمان پاسخ‌دهی به پرسش‌ها، نظرات و سایر پیام‌های دریافتی از سمت مشتریان است.
  • مدیران شبکه‌های اجتماعی، ساعت 10 صبح تا ظهر بر روی محتوایی که قصد انتشار آن را دارند کار کرده و یک متن خلاقانه برای آن تولید می‌کنند. همچنین در این بازه زمانی می‌توان بر روی تقویم محتوایی خود نیز کار کرد.
  • از ظهر تا حدود 1 بعدازظهر نیز نوبت استراحت و غذا خوردن است و افراد در این زمان می‌توانند به امور شخصی خود بپردازند.
  • از ساعت 1 تا 3 بعدازظهر هم با دیگر همکارهای خود جلسه گذاشته و روند پیشرفت کار خود را به اطلاع دیگر اعضاء شرکت می‌رسانند. البته این زمان جلسات، مخصوص شرکت‌های بزرگی است که تیم‌های زیادی داشته و هر تیم یک مسئولیت به‌خصوص دارد.
  • از ساعت 3 بعدازظهر به بعد هم به دیگر امور این کار مانند تحلیل نتایج به‌دست‌آمده، مطالعه وبلاگ‌های مفید، پاسخ به پیام‌های جدید دریافتی و همین‌طور برنامه‌ریزی برای روز بعد پرداخته می‌شود.

 

مهارت‌های لازم برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی

 

نوشتن محتوای متنی

یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها جهت مدیریت شبکه‌های اجتماعی این است که نوشتن خود را تقویت کنید. با تقویت نوشتن خود بهتر می‌توانید عنوان‌ها و توضیحات جذابی را در صفحه‌ای که مدیریت آن را بر عهده‌دارید منتشر کرده و درنتیجه، بازدیدهای زیادی را به دست آورید. همچنین باید به ساختار نوشته هم توجه زیادی داشته باشید.

تقریباً تمام محتواهای شبکه‌های اجتماعی نیاز به یک متن Caption دارند، بنابراین نوشتن یک مهارت غیرقابل مذاکره برای همه مدیران شبکه‌های اجتماعی است. حتی بیش از نوشتن، مدیران شبکه‌‌های اجتماعی باید در ویراستاری و کوتاه نویسی یا کپی رایتینگ هم مهارت داشته باشند. نوشتن پیام تجاری، CTA درست و جذب مخاطب در 280 کاراکتر قطعا نیازمند یک مهارت است.

 

ویرایش محتوا

اگر چیزی وجود دارد که در شبکه‌های اجتماعی توهین به مخاطب محسوب شود، غلط املایی است. داشتن غلط‌های نگارشی مکرر راهی مطمئن برای آسیب رساندن به اعتبار یک نام تجاری در فضای دیجیتال است. نیاز به توجه زیاد به جزئیات به این معنی است که مدیران شبکه‌های اجتماعی قبل از زدن دکمه “ارسال” در یک رسانه، اشتباهات املایی یا نگارشی را تشخیص داده و آن‌ها را اصلاح می‌کنند.

 

انتخاب تصاویر مناسب

برخی از مدیران شبکه‌های ارتباطی خود طراح تصاویری هستند که در صفحات اجتماعی منتشر می‌کنند و برخی دیگر نیز از طراحان گرافیک بهره گرفته و طرح موردنظر خود را توسط این افراد پیاده‌سازی می‌کنند. حال مهارتی که یک مدیر شبکه اجتماعی باید داشته باشد، انتخاب تصاویر مناسب برای کسب‌و‌کار مربوطه است.

بنابراین فرقی ندارد که شما طراح تصاویر باشید یا از دیگر همکاران خود کمک گرفته باشید. موضوع مهم، انتخاب باکیفیت‌ترین و جذاب‌ترین تصاویر ممکن است. درواقع، تصاویر یکی از آیتم‌های مهم شبکه‌های اجتماعی هستند که باعث جذب کاربران شده و بازدید صفحه را افزایش می‌دهند.

 

استفاده از فرصت‌های طلایی

از الگوهای رفتاری تا روندها ، شبکه‌های اجتماعی بر اساس فرهنگ عامه و رویدادهای جاری ساخته شده‌اند. این امر به ویژه در مورد پلتفرم‌هایی مانند TikTok بیشتر صدق می‌کند. افراد حرفه‌ای در سوشال مدیا همیشه انگشت خود را بر روی اتفاقات می‌گذارند.

این وقایع ممکن است فرصت‌های مربوط به برند در زمان مناسب باشد یا اطلاع از زمان توقف پست‌ها به دلیل رویدادهای مهم و اتفاقات ناگوار . داشتن آگاهی در وقایع به مدیران شبکه‌های اجتماعی کمک می‌کند تا از حساسیت‌های فرهنگی آگاه شوند و مسائلی را که می تواند به شهرت یک کسب و کار لطمه بزند، تشخیص دهند.

 

سازمان‌دهی

مدیریت و سازمان‌دهی زمان یک مهارت مهم است. منظور از مدیریت در وقت این است که از زمان خود به نحو احسن استفاده کرده و طبق تقویم محتوایی که تنظیم کرده‌اید رفتار کنید و اگر هم بخشی از تقویم محتوایی، غیرحرفه‌ای تنظیم شده است بلافاصله نسبت به اصلاح آن اقدام کنید.

 

هدف گرا بودن

داشتن هدف و حرکت به سوی آن از مهارت‌های مدیران موفق است. شما باید کسب‌وکار خود را به‌خوبی تجزیه و تحلیل کنید و از مسیری که برای رسیدن به هدف خود تدوین کرده‌اید اطمینان حاصل کنید. هر چقدر بیشتر برای هدف خود تلاش کنید زودتر می‌توانید به آن دست یابید. مدیران شبکه‌های اجتماعی اغلب ذهن استراتژیک خوبی دارند و سعی می‌کنند به اهداف بزرگ‌تری فکر کنند.

 

استفاده از ابزارهای تجریه و تحلیل

در حالی که بسیاری از افراد حرفه‌ای در شبکه‌های اجتماعی در خلاقیت نسبت به سایرین برتری دارند، باید در کار کردن با اعداد هم مهارت داشته باشند. شبکه‌های اجتماعی حجم بسیاری از داده‌ها (گاهی بیش از حد) را ارائه می‌دهند، بنابراین مهم این است که بتوانید داده‌ها را مرور کرده و مهم‌ترین نکات را که منجر به بینش‌های عملی می‌شود پیدا کنید.

دانستن مهارت‌های اولیه Excel به مدیران شبکه‌های اجتماعی اجازه می‌دهد تا داده‌ها را بدون نیاز به دیگران استخراج و داده کاوی کنند. این امر هنگامی که نیاز به تجزیه و تحلیل عملکرد در هر پست دارید بسیار ارزشمند است.

داشتن یک ابزار تجزیه و تحلیل قوی شبکه‌های اجتماعی به مدیران کمک می‌کند تا بدون دردسر، روندها را به راحتی تشخیص داده و بینش‌ها را کشف کنند. استفاده از ابزارهای تجریه و تحلیل، مهارتی است که توسط مدیران حرفه‌ای شبکه‌های اجتماعی به‌کارگرفته می‌شود. از تحلیل داده‌های به دست آمده نترسید و سعی کنید زمانی را بر روی آن‌ها فکر کرده و از نتایج ارزشمند آن در روند کاری خود استفاده کنید.

 

داشتن آرامش در شرایط بحرانی

مدیریت کانال‌های شبکه‌های اجتماعی یک کسب و کار اغلب به معنای فرهنگ و نشان یک نام تجاری است. همیشه پست‌های ارسالی هم از سمت طرفداران و هم از سمت سایر پرسنل آن شرکت، مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد و ممکن است برای یک کلمه کوچک اعتبار سازمان به خطر بیفتد.

داشتن آرامش حین کار اهمیت زیادی دارد و یک مهارت محسوب می‌شود. به‌طور‌کلی، مدیریت شبکه‌های اجتماعی که متعلق به یک برند یا شخص دیگری باشد کمی استرس‌زا است و اگر این استرس کنترل نشود، در روند کاری شما اختلال ایجاد می‌کند. بنابراین سعی کنید فشار کاری را با روش‌های مختلف از خود دور کرده و بعد از بررسی‌های دقیق نسبت به انتشار یک محتوا اقدام کنید.

 

رفتار منعطف (تاب آوری)

در برابر نظرات منفی و انتقادهای مختلف مشتریان بایستی رفتار منعطفی داشته باشید و هر گونه نقد محترمانه‌ای را پذیرا باشید. فراموش نکنید که نظرات دریافت شده پیرامون حوزه‌کاری شما است و به ارزش شخص شما ربطی ندارد. بنابراین با مشاهده نظرات منفی، خونسردی خود را حفظ کرده و محترمانه به نظرات کاربران پاسخ دهید.

توجه کنید که برخی از پیام‌ها می تواند سلامت روانی مدیر شبکه‌های اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد. این افراد باید به خود یادآوری کنند ارزش شخصیشان از برند جداست و گاهی باید در صورت لزوم خواندن نظرات را متوقف کنند.

 

رسیدگی به امورات شخصی

مهارتی که باید یاد بگیرید این است که مرز کاری را با مرز شخصی جدا کرده و زمان‌هایی را برای رفتن به تعطیلات و استراحت خود در نظر بگیرید. اگر به استراحت خود اهمیت ندهید فرسوده شده و به مرور زمان از کار خود خسته می‌شوید.

 

برای تبدیل‌شدن به مدیر شبکه‌های اجتماعی چه‌کارهایی باید انجام داد؟

برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق شبکه‌های اجتماعی می‌توانید در کلاس‌های آنلاینی که توسط شرکت‌های مختلف برگزار می‌شود شرکت کنید یا اینکه در یک مرکز به عنوان کارآموز مشغول به‌کار شوید و تجارب مفیدی به دست آورید. همچنین به یادگیری نرم‌افزارها و سایر ابزارهایی که مدیران موفق از آن‌ها استفاده می‌کنند پرداخته و توانایی خود را در این زمینه ارتقا دهید. ضمن اینکه، یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید انجام داد این است که به روز بود و اطلاعات سوشال مدیا خود را افزایش داد.

 

در اینجا چند راه مختلف برای تبدیل شدن به یک مدیر شبکه‌های اجتماعی را توضیح می‌دهیم:

  • دوره های آنلاین: اصول بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را بصورت آنلاین و سریع می‌توانید در دوره‌های آنلاین بیاموزید. دوره‌های مختلفی برای این حوزه وجود دارند. برخی از آن‌ها رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت هزینه دارند. شما می‌توانید بر اساس انتظارات و برنامه‌های خود آن‌ها را انتخاب کنید.
  • دوره‌های مبتنی بر گواهی: دوره های مبتنی بر گواهینامه معمولاً طرفداران بیشتری دارند. اما باید یک نکته را در نظر داشته باشید. یک کارشناس یا مدیر با مهارت بالا بر یک مدیر با مدرک و بدون مهارت اولویت بیشتری دارد.
  • بوت کمپ‌ها: بوت کمپ‌ها Bootcamps دوره های جامعی هستند که در زمان کوتاهی ترکیبی از چند دوره را به شما ارائه می‌دهند. به عنوان مثال شما به جای شرکت در دوره‌های مختلف مانند مدیریت شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی محتوا، کپی رایتینگ، ادیت ویدئو و گرافیک بصورت جداگانه می‌توانید در یک دوره آموزشی که شامل تمامی این‌ها است شرکت کنید.
  • کارآموزی: کارآموزی، راهی عالی برای کسب تجربه و یادگیری از ابتدای مسیر است. علاوه بر کارآموزی در حوزه شبکه‌های اجتماعی، کارآموزی در بازاریابی دیجیتال، ارتباطات، روابط عمومی و آژانس‌های تبلیغاتی را هم در نظر بگیرید، تمامی این موارد می‌توانند به شما در مسیر یادگیری کمک کنند.
  • پرس و جو: اگر در حال حاضر در شرکتی کار می‌کنید یا با یک متخصص شبکه‌های اجتماعی ارتباط دارید، از آنها بپرسید که آیا می‌توانید زمانی را در کنار آن‌ها باشید و سوالاتی را از آن‌ها بپرسید؟ این کار به شما امکان می‌دهد مسئولیت‌های روزانه او را مشاهده کرده و یاد بگیرید و همچنین ارزیابی کنید که آیا کار  برای شما مناسب است یا خیر.

 

در این مقاله درباره هر آنچه که مدیران شبکه‌های اجتماعی باید بدانند صحبت کردیم، مهارت‌های مورد نیاز آن‌ها را شمردیم و در نهایت روش‌های یادگیری آن‌ها را گفتیم. فراموش نکنید که فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نیازمند یادگیری و کسب تجربه است. شاید در ابتدا آسان به نظر برسد اما اگر نتوانید آن را از زندگی شخصی خود جدا کنید پس از گذر زمان دچار استهلاک شده و آرامش خود را از دست خواهید داد. برای یادگیری و شرکت در دوره‌های آموزشی، اسامی بزرگان این حوزه را جست و جو کنید و مسیر آموزشی را از آن‌ها بپرسید.

اشتراک گذاری مطلب:
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
مطالب بیش‌تر برای شما ...
در چند سال گذشته شاهد افزایش مارکتینگ ویدیویی بوده‌ایم که تا حدی به دلیل محبوبیت پلتفرم‌هایی مانند Snapchat و TikTokبوده است. ریلز یک افزودنی ویدیویی کوتاه در اینستاگرام است که به مارکت ویدیویی اضافه شده‌است....
DM یک ابزار قدرتمند برای ایجاد ارتباط با مشتری‌های یک برند است. مشتریان ترجیح می‌دهند سوال‌های خودشان را دایرکت بپرسند. بنابراین شرکت باید بداند که چه رفتاری را در پاسخ به پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی نشان دهد....
اولین قدم برای راه‌اندازی یک حساب کاربری موفق در اینستاگرام این است که برای تولید محتوای خود برنامه‌ریزی کنید. تقویم محتوایی شامل تمام امور مرتبط با محتوا مانند برنامه‌ریزی، ایجاد، بازاریابی و بهینه‌سازی را در بر می‌گیرد....
اگر می‌خواهید نخستین گام‌ها را برای بازاریابی در کلاب هاوس پلتفرم بردارید؛ ما در اینجا 4 راه را برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی جذاب در کلاب هاوس به شما به اشتراک گذاشته‌ایم. با ما همراه باشید....
آدام موسری، در مارس ۲۰۲۲ در استوری اینستاگرام اعلام کرد که دیگر هشتگ‌ها در این برنامه اهمیتی ندارند. او اشاره کرد که نسبت به گذشته، الگوریتم ممکن است براساس شناسایی کلمات کلیدی در کپشن‌ها باشد....
پینترست یکی از مهم‌ترین پلتفرم‌ها برای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی است. آمارها می‌گویند کاربران پینترست برای الهام‌ گرفتن و کشف ایده‌های جدید در آن حضور دارند و بدون در نظر گرفتن برند خاصی محصول یا خدماتشان را انتخاب می‌کنند....
قبلی
بعدی
4.5 2 رای ها
رتبه بندی مقاله
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments

می‌خواهم مهم‌ترین اخبار و آموزش‌ها را زودتر از همه داشته باشم!

جدیدترین خبرها

مارکتینگ برای کسب و کارها