9 مهارتی که هر کارشناس سوشال مدیا باید داشته باشد

فهرست مطالب

مدیر یا کارشناس شبکه‌های اجتماعی Social Media Manager می‌تواند یک کپی‌رایتر، استراتژیست، بازاریاب، تحلیل‌گر، نماینده ارتباط با مشتری و مواردی مانند این باشد. در بیشتر مواقع لازم است تا در تمامی این بخش‌ها فعالیت داشته باشید پس باید گفت که کارشناس تولید محتوا یک شغل پرچالش است و همین تنوع باعث شده تا متخصصین بسیاری وارد این حوزه شوند. ما در این مقاله گفته‌های یکی از متخصصین که در سایت sproutsocial منتشر شده است بیان می‌کنیم.

مدیریت همه این مسئولیت‌های متنوع مستلزم آن است که مدیران شبکه‌های اجتماعی، مهارت‌های مهم بازاریابی خود را توسعه دهند. یک شخص حرفه‌ای در این حوزه هم مهارت‌های نرم خود را توسعه می‌دهد و هم در پی پیشرفت مهارت‌های سخت خود است. مهارت‌های سخت مانند تجزیه و تحلیل داده‌ها و نوشتن گزارش‌ها را می‌توان به راحتی مطالعه کرد یا به شخص آموزش داد، در حالی که مهارت‌های نرم مانند سازماندهی و ایجاد ارتباطات ممکن است دشوارتر باشد، اما به همان اندازه مهم هستند.

یکی از با ارزش‌ترین و چالش برانگیزترین چیزها در مورد کار در زمینه شبکه‌های اجتماعی این است که شما هرگز یادگیری را تمام نمی‌کنید. برای ادامه پیشرفت در حرفه خود، باید دائماً همه نه مهارت زیر را در این حوزه اصلاح کرده و توسعه دهید. هرچه بیشتر بر پرورش این مهارت‌ها تمرکز کنید، می‌توانید نتیجه بهتری کسب کنید، به تاثیر واقعی آن در کسب و کار پی ببرید و توانایی‌های خود را به عنوان یک شخص حرفه‌ای ارتقا دهید. در ادامه مهم‌ترین مهارت‌ها را نام می‌بریم:

 

مهارت اول: ارتباطات

در اصل سوشال مدیا یک بستری ارتباطی است پس به عنوان یک فعال حرفه‌ای‌ در این حوزه،  داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی که متناسب با هر پلتفرم، مخاطبان و خود رسانه باشد، بسیار مهم است.

ممکن است در یک روز لازم باشد تا علاوه‌بر ارتباط با مخاطبان با کارشناسان محصول درباره پست یک کالا گفتگو داشته باشید، یک گزارش ارائه دهید یا به نوشتن پست‌های خلاقانه بپردازید؛ پس لازم است تا در طیف وسیعی با دیگران ارتباط برقرار کنید.

در شبکه اجتماعی ارتباط برقرار کنید

شما صدای برندتان در شبکه اجتماعی هستید، باید آمادگی این را داشته باشید که در هر لحظه کار را متوقف کنید و به موضوعات پرطرفدار روز یا شکایت مشتریان بپردازید. ارتباطات شما فقط مکتوب نیست. شما باید با استیکرها، گیف‌ها و تصاویر هم با افراد ارتباط بگیرید.

ارتباط با مدیران و تیم

یک بخش مهم ارتباط با مدیران و خود مجموعه است. خیلی مهم که بتوانید استراتژی خود را طراحی  و توزیع کنید و تاثیر آن در کار را به طور شفاف توضیح دهید.

توانایی توضیح اینکه فعالیت شما چه تاثیری روی کسب‌وکار دارد، بسیار مهم است. در برخی موارد صاحبان شرکت درباره شبکه‌های اجتماعی اطلاعات بسیار کمی دارند و همین امر کار شما را سخت‌تر هم می‌کند. از طرف دیگر ممکن است شما سرپرست تیم محتوا هم باشید. باید بتوانید به دیگران مهارت‌های خود را آموزش دهید یا نیروهای جایگزین در بخش‌های مختلف را آماده کنید.

در اینجا چند منبع برای بهبود مهارت‌های ارتباطی معرفی کردیم:

  • از گفتگوهای TED درباره مباحث ارتباطی استفاده کنید.
  • در وبلاگ‌‌هایی که درباره این موضوع صحبت می‌کنند، عضو شوید و مطالب آن‌ها را دنبال کنید. سایت sproutsocial هم در وبلاگ خود به‌ صورت ماهیانه درباره مهارت‌های ارتباطی صحبت می‌کند.

مهارت دوم: نوشتن

راه‌های زیادی برای صحبت و برقراری ارتباط در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد اما اصلی‌ترین آن نوشتن است. بهترین کارشناسان شبکه‌های اجتماعی، کپی‌رایتر‌ها هستند. این افراد توانایی بالایی در نوشتن دارند، پیام برند را به خوبی انتقال داده و آن را تقویت می‌کنند. از هر سبکی که استفاده می‌کنید، باید بتوانید با جمله‌های کوتاه احساسات مخاطب را تحریک کرده و روی آن‌ها تاثیر خوبی داشته باشید.

نویسندهای حرفه‌ای می‌دانند که در بسترهای مختلف فضای دیجیتال چگونه پیام خود را به مخاطبان القا کنند. برای مثال اینستاگرام این امکان را فراهم کرده تا بتوانید 2200 کلمه در کپشن‌ها بنویسید اما تحقیقات نشان داده که کپشن‌هایی بین 138-150 توجه مخاطبان را بیشتر جلب می‌کند.

مهارت نوشتن ‌علاوه‌بر صحبت با مخاطبان به شما کمک می‌کند تا به بهترین شکل وظایف خود را در بخش‌های دیگر انجام دهید. برای مثال ممکن از شما خواسته شود که در بخش وبلاگ نویسی همکاری کنید. استراتژی را به صورت مکتوب ارائه دهید، بودجه مناسب را درخواست کنید و کارهای لازم را انجام دهید . در اینجا مهارت نوشتاری به شما کمک می‌کند تا خواسته خود را بهتر بیان کنید. با استفاده از نرم‌افزارهای ادیت متن، بررسی نوشته‌های پیج‌های خلاقانه، مطالعه وبلاگ‌های معتبر و کتاب‌خوانی می‌توانید مهارت‌های نوشتاری خود را افزایش دهید.

منابعی برای بهبود نوشتار شما

در ابتدا به شما پیشنهاد می‌کنیم یک دفترچه داشته باشید و هر جا عبارت یا کلمه جدیدی دیدید آن‌ را یادداشت کنید و گاهی به آن نگاهی بیندازید.

  • کتاب‌ها و مجلات: کتاب‌ها منابع خوبی برای یادگیری کلمات و گسترش دایره واژگان شما هستند. مجلات هم معمولا از عبارت‌های جدید و به‌روز استفاده می‌کنند که باعث می‌شود شما هم بتوانید آن‌ها را بیاموزید.
  • ابزارهای ادیت محتوای متنی: ابزارهای بسیاری وجود دارد که نوشته‌های شما را بررسی کرده و از نظر نگارشی تصحیح می‌کنند.
  • حضور در شبکه‌های اجتماعی: فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و خواندن نوشته‌های دیگران به شما کمک می‌کند تا کلمات جدیدی را یاد بگیرید، نحوه استفاده از آن‌ها را ببینید و واکنش مخاطبان را نسبت به آن محتوا بسنجید.

مهارت سوم: خلاقیت

متمایز بودن در این فضا یکی از بزرگترین‌ چالش‌های هر برند است. همه مدیران محتوا می‌خواهند نسبت به دیگران متمایز باشند و محتوای تاثیرگذارتری تولید کنند. همه آن‌ها برای تولید محتوای ارزشمند نیاز به خلاقیت نیاز دارند.

خلاقیت به شما در موارد زیر کمک می‌کند:

  • ایده پردازی و تولید محتوای بصری خلاقانه
  • طراحی و اجرای کمپین‌های گسترده و بسیار جذاب
  • توسعه برند
  • توجه به ابعاد مختلف یک محتوا و جزئیات آن
  • و سایر موارد

هم زمان با خلاقیت توانایی بداهه پردازی و شوخ‌طبعی خود را افزایش دهید. شوخ طبعی در فضای سوشال مدیا کمک زیادی به شما ‌می‌کند. برای بهبود این مهارت در کلاس‌های بداهه پردازی و خلاقیت شرکت کنید. در این کلاس‌ها یاد می‌گیرید که چگونه مشکلات را به روش متفاوتی حل کنید. همچنین می‌توانید رسانه‌های دیگر را رصد کنید و مقاله‌های مرتبط را هم بخوانید.

مهارت چهارم: مدیریت و سازماندهی هوشمند

مدیریت زمان و اجرا از مهارت‌هایی است که به عنوان یک مدیر شبکه اجتماعی باید آن را داشته باشید. شما به عنوان یک متخصص در این حوزه کمپین‌هایی را طراحی می‌کنید که پس از اجرا باید آن‌ها را بهینه کرده و بهترین نتیجه را بگیرید. برای انجام این کار می‌توانید از ابزارهای مختلف استفاده کنید. استفاده از تقویم شبکه‌های اجتماعی Content Calendar یکی از بهترین راه‌ها برای سازماندهی و برنامه‌ریزی محتوا است.

راه‌کارهایی برای کارآمدی بیشتر و سازماندهی بهتر

تکنیک پومودور:این تکنیک تمرکز را بیشتر و فعالیت را کارآمدتر می‌کند. در این روش 25 دقیقه روی یک کار تمرکز ‌کنید، بعد از تمام شدن 25 دقیقه 5 دقیقه استراحت و مجددا کار را از سر بگیرید. با یک سرچ ساده می‌توانید به طور دقیق درباره این تکنیک و فرایند آن اطلاعات به دست آورید.

فعالیت‌ها را اولویت‌بندی کنید: در برخی مواقع ممکن است تمامی کارها به نظر ضروری بیاید، با این حال سعی کنید کارها را از مهمترین یا سخت‌ترین الویت‌بندی کنید و به ترتیب انجام دهید.

مهارت پنجم: بازاریابی سنتی و دیجیتال

47 درصد کارشناسان شبکه‌های اجتماعی باور دارند که توسعه حوزه آن‌ها در کسب و کارها نیاز به حمایت بازاریابی سنتی دارد. اگر می‌خواهید در این جایگاه فعالیت کنید، باید هوش اقتصادی داشته باشید و درباره بازاریابی و فروش سنتی هم آگاه باشید تا بتوانید اهداف و استراتژی محتوایی خود را با اهداف کسب‌وکار در یک مسیر قرار دهید. برای ایجاد یک راهکار موثر باید درباره بازاریابی و روش‌های آن در بازار سنتی و دیجیتال  اطلاعات خوبی داشته باشید.

ایمیل‌ مارکتینگ، ایجاد سرنخ Lead Generation (برای یادآوری برند و در نهایت فروش محصول)، روابط عمومی بالا، تبلیغات و موارد دیگر از جمله بخش‌هایی است که با یادگیری آن‌ها می‌توانید در فضای وسیع‌تری دیده شوید، فروش را افزایش دهید و درآمدزایی بیشتری داشته باشید.

منابعی که می‌توانید با آن مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید:

  • از تجربیات بزرگان این حوزه استفاده کنید، کتاب‌های درسی یا منابع مکتوب در زمینه بازاریابی یا فروش را مطالعه کنید. ست گادین Seth Godin یا جو پولیتزی Joe Pulizzi از افرادی هستند که مقالات بسیاری در سطح جهانی نوشته‌اند. برای مقالات فارسی هم می‌توانید به سایت متمم استاد محمدرضا شعبانعلی و مقالات استاد احمد روستا مراجعه کنید.
  • اگر به زبان انگلیسی تا حدی مسلط هستید، در دوره‌های آنلاین لینکدین ثبت نام کنید یا گفتگو‌های TED در این زمینه را تماشا کنید. البته همایش‌های آنلاین و حضوری بسیاری در این زمینه برگزار می‌شود که می‌توانید در آن‌ها آموزش ببینید.

مهارت ششم: اهمیت به مشتریان

توجه و مراقبت از مشتریان یک مهارت است که برای حضور در شبکه‌های اجتماعی باید آن را کسب کنید. بر اساس آخرین تحقیقات  Sprout Social Index  حدود 33 درصد از مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند از برندهایی خرید کنند که ارتباط قوی‌تری با مشتریان دارند.

کسانی که با مشتریان ارتباط دارند باید بتوانند به دغدغه‌ها، مشکلات، خواسته‌ها و حتی تمجیدهای مشتریان فعلی گوش دهند و در مورد آنچه مشتریان در آینده می‌خواهند، پیش قدم شوند. از طرف دیگر باید چرایی مشکلات را پیدا و به سرعت راه حلی پیشنهاد کنند. حفظ تعاملات با مشتریان بسیار مهم است. مکررا پاسخگوی آن‌ها باشید و با درک متقابل و گاها شخصی‌سازی کردن مکالمه در ذهن آن‌ها جای بگیرید.

شما به عنوان مدیر شبکه‌های اجتماعی، بزرگترین قهرمان برند خود هستید. درک مراقبت از مشتری شما را قادر می سازد تا تأثیر مثبتی در قلب و ذهن مخاطبان خود داشته باشید. شخصی سازی تعاملات شما با اشاره به سابقه مکالمات قبلی می‌تواند به انجام یک تعامل روزمره و تبدیل آن به یک تجربه فوق العاده کمک کند. مطالعه وبلاگ و گوش دادن به پادکست‌ها می‌تواند این مهارت را در شما تقویت کند.

مهارت هفتم: ارتباط با مخاطبان

یکی از ویژگی‌های اصلی شبکه‌های اجتماعی ، ارتباط محور بودن آن‌ها در ذات است. این بدان معناست که ساخت و ایجاد روابط دیجیتالی هنوز جنبه اصلی رویکرد مدیران شبکه‌های اجتماعی است.

تحقیقات نشان داده که 64 درصد از مصرف‌کنندگان علاقمند به برقراری ارتباط با برندها در شبکه‌های اجتماعی هستند. 57 درصد این افراد زمانی که احساس کنند با برند در ارتباط هستند از آن‌ها خرید می‌کنند.

نوع گفتگو با هر شخص متفاوت است، برای انتخاب بهترین لحن و بیان، ریسک کنید و روی مخاطبان آزمایش کنید. شناخت مخاطبان هدف پیج، بزرگترین چالش شماست. با شناخت مخاطبان (از راه ارتباط با آن‌ها)، نیازها و خواسته‌های آن‌ها را بهتر درک می‌کنید. برای بهبود عملکرد خود در این زمینه می‌توانید از آمار بازخورد مخاطبان استفاده کنید.

مهارت هشتم: سریع باشید

در شبکه‌های اجتماعی همه چیز به سرعت تغییر می‌کند. باید سریع باشید، به سرعت برنامه‌ریزی کنید، فرصت‌ها را کشف کنید و از بحران‌ها بگذرید.

کسانی که این مهارت را دارند، به سرعت می‌توانند از تغییرات، فرصتی برای جذب واکنش مخاطبان منفعل ایجاد کنند. استراتژی و تقویم محتوایی را منعطف طراحی کنید تا امکان ایجاد تغییرات در مواقع مختلف وجود داشته باشد.

یادگیری از آمارها و توجه به بازخورد مخاطبان، برند شما را زنده نگه‌می‌دارد. پس اگر با ایجاد تغییرات بازخورد منفی دریافت کردید به سرعت عقب نشینی کنید. برای اطلاع از اخبار در خبرنامه‌های سایت‌های خبری معتبر عضو شوید. گوگل ترند و هشتگ‌های ترند توییتر، منبع خوبی برای به‌روز بودن در اخبار هستند.

مهارت نهم: تحلیل و بررسی داده‌ها

همه ما به صورت ماهیانه داده‌ها را تحلیل می‌کنیم و یک گزارش برای مدیران دیگر می‌نویسیم. اکثر مدیران شبکه‌های اجتماعی با آگاهی از اهمیت داده‌ها در طول ماه هم به آن‌ها رسیدگی می‌کنند و برای بهتر شدن شرایط به سراغ آن‌ها می‌روند.

درک داده‌ها به صورت کمی و کیفی

در گذشته ارائه داده‌ها صرفا به صورت کمی بسیار رایج بود اما در حال حاضر لازم تا برای درک بهتر داده‌ها را به صورت کمی و کیفی ارائه داد. امروزه، با افزایش اهمیت گوش دادن، توسعه مهارت‌های تجزیه و تحلیل داده‌های کمی و کیفی به منظور درک تصویر کامل و عملکرد اجتماعی ضروری است.

دیدگاه خود را برای مدیران توضیح دهید

تجزیه و تحلیل به این معنای این است که به داده ها نگاه کنید و بتوانید روند کار را شناسایی کنید و یک برنامه عملیاتی ارائه دهید. تجزیه و تحلیل گزارشات، یک سند ارزشمند برای نشان دادن اهمیت فعالیت‌ به مدیران شرکت و همکاران است. با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل داده‌های شبکه اجتماعی می‌توانید اطلاعات جزئی‌تری از داده‌ها به دست بیاورید.

 

 

اگر این 9 مهارت را دارید به شما تبریک می‌گویم، اما فراموش نکنید که برای فعالیت در این موقعیت شغلی نیاز به یادگیری مداوم دارید. کسب مهارت‌های جدید به نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده است. مهارت‌های خود را بسنجید و روی ضعف‌هایتان کار کنید. تسلط در یک مهارت، زمینه را برای موقعیت شغلی بهتر فراهم می‌کند مثلا اگر به خوبی تجزیه و تحلیل داده‌ها را انجام می‌دهید، می‎توانید به عنوان یک استراتژیست مشغول شوید.

از نظر ریچل ساموئل در سایت SproutSocial برای فعالیت حرفه‌ای به عنوان کارشناس یا مدیر شبکه اجتماعی لازم است که این 9 مهارت را داشته باشید. به نظر شما داشتن چه مهارت‌های دیگری مهم است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری مطلب:
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
مطالب بیش‌تر برای شما ...
Linkedln فقط برای ایجاد ارتباط نیست، بلکه می‌تواند یک منبع باورنکردنی برای جمع‌آوری دیدگاه‌های مناسب هر حوزه باشد. 9 ایده فوق می‌تواند به شما کمک کند تا از مزایای لینکدین برای بهبود روش‌های بازاریابی خود استفاده کنید....
اینستاگرام ماهانه بیش از یک میلیارد کاربر فعال در سرتاسر جهان دارد. 90 درصد این افراد حداقل یک کسب و کار را دنبال می‌‌کنند و این بدین معنی است که در سال 2021 استفاده از اینستاگرام برای کسب و کارها جز بدیهیات محسوب می‌‌شود....
پینترست یکی از مهم‌ترین پلتفرم‌ها برای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی است. آمارها می‌گویند کاربران پینترست برای الهام‌ گرفتن و کشف ایده‌های جدید در آن حضور دارند و بدون در نظر گرفتن برند خاصی محصول یا خدماتشان را انتخاب می‌کنند....
اگر می‌خواهید نخستین گام‌ها را برای بازاریابی در کلاب هاوس پلتفرم بردارید؛ ما در اینجا 4 راه را برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی جذاب در کلاب هاوس به شما به اشتراک گذاشته‌ایم. با ما همراه باشید....
استراتژی بازاریابی در توئیتر، طرحی است شامل تولید، انتشار و توزیع محتوا برای خریداران، مخاطبان و دنبال‌کنندگان شما از طریق رسانه‌های اجتماعی. هدف این نوع استراتژی جذب فالوور جدید، افزایش نرخ تبدیل مشتری به خریدار، شناخته شدن برند شما و افزایش فروش است....
اگر قصد دارید برند خود را با بازاریابی در Pinterest آغاز کنید، یا صرفاً می‌‌خواهید بدانید این شبکه اجتماعی چگونه کار می‌‌کند، این مقاله را خوانده و اکانت خود را بسازید....
قبلی
بعدی
0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments

می‌خواهم مهم‌ترین اخبار و آموزش‌ها را زودتر از همه داشته باشم!

جدیدترین خبرها

مارکتینگ برای کسب و کارها