آموزش هشتگ گذاری در شبکه‌های اجتماعی

فهرست مطالب

وقتی صحبت از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی کسب و کار شما می‌شود‌‌، هشتگ‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های استراتژی تولید محتوا هستند. استفاده از این پیوندهای کوچک کاربردی، روشی عالی برای یافتن محتوای مرتبط و راهی آسان برای دسترسی راحت مخاطبان به پست‌های شما است. استفاده از هشتگ‌ها باعث دسته‌بندی شدن پست‌ها و قرار گرفتن آن‌‌ها در گروه‌های مختلف می‌شود.

اگر تجربه استفاده از توییتر یا اینستاگرام را داشته ‌باشید، احتمالا تا کنون با هشتگ‌ها آشنا شده‌اید و از این قابلیت در پلتفرم‌های مختلف استفاده کرده‌اید.

برای داشتن یک استراتژی شبکه‌های اجتماعی موفق، بسیار مهم است که بتوانید هشتگ‌ها را ردیابی کرده و محبوب‌ترین‌ آن‌ها را شناسایی کنید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا مردم را به سمت محتوای خود سوق دهید و آنها را ترغیب کنید تا با پست‌های شما تعامل داشته باشند.

 

هشتگ چیست؟

اولین هشتگ در تاریخ 23 آگوست 2007 توسط یکی از کاربران توییتر، به نام کریس مسینا Chris Messina، به عنوان ابزاری برای جدا کردن گروه‌های موضوعی مختلف در توییت‌ها استفاده شد.

توییتر سابقه‌ای طولانی در پذیرش توصیه‌های کاربران و اعمال آن‌ها بر روی پلتفرم خود دارد. به عنوان مثال، این کاربران اولیه بودند که پست‌های توییتر را “توییت tweet” نامیدند و replies و @retweet  را هم به وجود آوردند. این پلتفرم به تازگی قابلیت رشتو (thread) را به عنوان راهی آسان برای کاربران به منظور نوشتن مطالب طولانی مربوط به هم و در یک رشته توییت اضافه کرده است.

طولی نکشید که هشتگ به عنوان یک ویژگی رسمی به پلتفرم‌ها راه یافت و سریعا بین کاربران رایج شد.

هشتگ‌ها در حال حاضر در رسانه‌های اجتماعی بسیار متداول هستند. پس از توییتر، در پلتفرم‌هایی مانند فیسبوک‌‌، اینستاگرام‌‌، پینترست و لینکدین قابلیت جستجوی هشتگ هم اضافه شد. در حال حاضر‌‌، روزانه صدها هزار پست که در آن‌ها از هشتگ استفاده شده، در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود.

بهترین کاربرد‌های هشتگ

امروزه هشتگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی بسیار متداول هستند‌‌، در نتیجه می‌توان از آن‌ها به روش‌های مختلف در بسیاری از پلتفرم‌ها استفاده کرد. برای مثال می‌توانید از هشتگ نام برند برای معرفی بیشتر و افزایش تعامل کسب و کار خود در فضای مجازی ‌استفاده کنید. هم‌چنین پیدا کردن و ردیابی هشتگ‌های پرطرفدار به شما کمک می‌کند محتوایی تولید کنید که مخاطبانتان دوست دارند.

استفاده از هشتگ‌ها بخش سخت یا پیچیده‌ استراتژی شما نیست. در ادامه نکاتی را بررسی می‌کنیم که برای استفاده درست و تاثیرگذار از هشتگ در پست‌های شبکه‌های اجتماعی خود باید در نظر داشته باشید. 

عملکرد هشتگ را با اپلیکیشن‌ها اندازه‌گیری کنید

ابزارهای مختلفی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند تا عملکرد یک هشتگ را اندازه بگیرید. به عنوان مثال با استفاده از Sprout شما می‌توانید مرتبط‌‌ترین هشتگ‌ها  با برندتان را بیابید و بازخورد هر پست را بررسی کنید. این برنامه می‌تواند به طور موثری در آنالیز استراتژی شبکه اجتماعی به شما کمک کند.

می‌توانید ازInstagram Outbound Hashtag Performance  برای اطلاع از  پست‌ها و موضوعات مورد‌علاقه مخاطبان خود استفاده کنید.

ابزارهایی برای ردیابی بهترین هشتگ‌ها

یافتن بهترین هشتگ‌ها در تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی در اولویت کار کارشناسان محتوا است. این کار فقط با حدس زدن امکان پذیر نیست. با این وجود استفاده از برخی تست‌های استراتژیک A/B می‌تواند ایده خوبی باشد. هر پلتفرم یک نوار جستجو دارد که مکان جستجوی هشتگ‌های احتمالی برای محتوای شما است‌‌، اما این قابلیت جستجو نمی‌تواند شما را از میزان محبوبیت هشتگ‌ها آگاه سازد.

RiteTag ابزاری مناسب برای سنجش محبوبیت هشتگ‌ها در توییتر و اینستاگرام است. می‌توانید یک هشتگ صنعتی (به عنوان مثال#socialmedia) را جستجو کنید تا میزان محبوبیت آن را ببینید و آن را با هشتگ‌های برتر دیگر که با این هشتگ مرتبط هستند، مقایسه کنید.

RiteTag در توییتر می‌تواند لیستی از هشتگ‌های مرتبط، تعداد توییت‌های منتشر شده در یک ساعت با هشتگ مشخص‌‌، تعداد ریتوییت‌هایی که محتوای نوشته شده با آن هشتگ در هر ساعت دریافت می‌کند و تعداد نفراتی که در یک ساعت آن هشتگ را مشاهده می‌کنند، برای شما تهیه کند. این فهرست‌ها دارای رنگ بندی هستند‌‌. سبز نشانگر هشتگ‌هایی است که در آن لحظه طرفداران بسیاری دارد. آبی برای آن‌هایی است که در حال حاضر محبوبیت کمتری دارند، اما مدت زمان بیشتری در توییتر استفاده می‌شوند. قرمز برای هشتگ‌های بیش از حد استفاده شده و خاکستری برای هشتگ‌های کم استفاده است که بهتر است از آنها اجتناب کنید.

این اطلاعات مخصوص توییتر است، اما RiteTag می‌تواند بر اساس جستجوی شما داده‌های آماری (insight) هشتگ‌های اینستاگرام را هم ارائه دهد. اطلاعات ارائه شده چندان جامع نیست‌‌، اما می‌تواند به شما هشتگ‌های مناسبی را برای استفاده در پست‌های اینستاگرام پیشنهاد دهد.

شما می‌توانید با تایپ هشتگ موردنظر در نوار جستجو و انتخاب بخش Tags، تعداد افرادی را که از آن هشتگ در اینستاگرام استفاده می‌کنند مشاهده کنید. با کلیک روی هر کدام از تگ‌ها می‌توانید اطلاعات زیر را به دست آورید:

  • تعداد پست‌هایی که در آن‌ها از هشتگ موردنظر استفاده شده
  • افرادی که از آن هشتگ استفاده می‌کنند. (از بین کسانی که شما دنبالشان می‌کنید)
  • هشتگ‌های محبوب مرتبط

Sprout Social چندین روش مختلف برای یافتن و بررسی عملکرد هشتگ‌ها ارائه می‌دهد. می‌توانید از Sprout Listening برای اطلاع از تعداد دفعات گفتگو‌ها و نظرات افراد در مورد موضوع شما‌‌،  اصطلاحات و عبارات مرتبطی که استفاده می‌کنند و بحث‌های پیرامون موضوع استفاده کنید.

از چند هشتگ باید استفاده کنید؟

تعداد هشتگ‌هایی که استفاده می‌کنید بستگی به پلتفرمی دارد که در آن محتوای خود را منتشر می‌کنید. در شبکه‌های اجتماعی مختلف استراتژی تعداد هشتگ یک قانون کلی ندارد. حتی در برخی از پلتفرم‌ها، بهتر است که کلا از هشتگ استفاده نکنید.

فیسبوک: 1 الی 2 هشتگ

استفاده از هشتگ در فیسبوک می‌تواند به دیده شدن محتوای شما کمک کند، دنبال کنندگان جدیدی را برای برند شما جذب کند و به طور کلی بازدید reach صفحه شما را افزایش دهد. در این پلتفرم برای اینکه بهترین نتیجه را از هشتگ‌ها بگیرید کافیست که 1 الی 2 هشتگ خاص را که به محتوای پست شما مربوط است، انتخاب کنید. هنگامی که کاربران فیسبوک بجای چک کردن فید اخبار news feed از یک هشتگ برای پیدا کردن محتوای مورد نظر خود استفاده می‌کنند‌‌ درگیر مشارکت در بحث‌های پرطرفدار می‌شوند و این بهترین زمان برای دیده شدن برند شما است.

توییتر: 1 الی 2 هشتگ

استفاده از حداکثر 2 هشتگ در توییت‌ها می‌تواند تعامل شما را دو برابر کند. زمانی که می‌خواهید توییت کنید این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از بیش از دو هشتگ می‌تواند تعامل را کاهش دهد‌‌، بنابراین نهایتا از 1 الی 2 هشتگ استفاده کنید.

اینستاگرام: حداکثر 30 هشتگ

در هر پست اینستاگرام شما می‌توانید حداکثر از 30 هشتگ استفاده کنید. به‌طورکلی هر چه از هشتگ‌های بیشتری در این پلتفرم استفاده کنید، تعامل بیشتری را با پست‌های خود شاهد خواهید بود. استفاده از قابلیت‌هایی مانند  Social’s Instagram Business Profiles Report از برنامه Sprout که نتیجه استفاده از هشتگ‌ها را در طول یک دوره نشان می‌دهد.

پینترست: 0 هشتگ

پینترست در سال 2018 اعلام کرد که قابلیت‌های هشتگ را به این پلتفرم اضافه خواهد کرد. اما به نظر می‌رسد استفاده از هشتگ در پست‌های پینترست کمکی به بیشتر دیده شدن آن‌ها نمی‌کند. توصیه ما این است که به جای هشتگ، از کلمات کلیدی در قسمت توضیحات پست استفاده کنید.

لینکدین: 2 الی 3 هشتگ

لینکدین هم اخیرا هشتگ را به پلتفرم خود اضافه کرده است‌‌؛ اما برخلاف پینترست، قابلیت جستجوی اختصاصی هشتگ را هم دارد. این بدان معناست که استفاده از حداکثر 3 هشتگ در پست‌های لینکدین شرکت شما می‌تواند به بیشتر دیده شدن مطالب کمک کند. محدودیتی برای تعداد هشتگ‌هایی که می‌توانید در پست‌های خود استفاده کنید وجود ندارد‌‌، اما توصیه می‌کنیم در هر پست از 2 الی 3 هشتگ استفاده کنید.

نحوه ردیابی هشتگ‌های محبوب

این راهنما همه آنچه را که باید در مورد آنالیز عملکرد Twitter و ابزار‌های آن بدانید‌‌، توضیح می‌دهد. استفاده از هشتگ، میزان بازدید (reach)  و  تعامل (engagement) محتوای شبکه‌های اجتماعی شما را افزایش می‌دهد. هشتگ‌ها یکی از قوی‌ترین استراتژی‌های شبکه‌های اجتماعی هستند‌‌، اما برای به حداکثر رساندن عملکرد آن‌ها‌‌ باید هشتگ‌ها را ردیابی کنید.

بسیاری از برند‌ها تلاش می‌کنند که بفهمند کدام یک از معیارهای شبکه‌های اجتماعی برای کمپین‌های تبلیغاتی موثرتر است. این موضوع در مورد هشتگ‌ها هم صادق است. با Sprout Social’s trends report، می‌توانید ببینید مخاطبان شما از چه هشتگ‌هایی استفاده می‌کنند‌‌، عملکرد هشتگ‌ها چگونه است و این هشتگ‌ها با چه موضوعات دیگری استفاده شده‌اند. این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا بجای استفاده کردن از هشتگ‌های محبوب اما بی‌ربط با برند یا مخاطبان شما، استراتژی محتوای خود را بر اساس موضوعات مورد علاقه آن‌ها انتخاب و عملی کنید.

استفاده از کلمات کلیدی و هشتگ‌ها در توییت‌های شما می‌تواند تعامل برند شما را هم افزایش دهد.

معیارهای مهم برای ردیابی هشتگ

در اینجا چند معیار اصلی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند در استفاده از هشتگ‌ها، با موفقیت عمل کنید.

محبوبیت

هشتگی که از آن استفاده می‌کنید چقدر محبوب است؟ مردم هشتگ‌هایی محبوب و پرطرفدار را بیشتر جستجو می‌کنند. بنابراین می‌توانید از هشتگ‌های محبوب آن‌ها در پست‌های خود استفاده کنید. فقط باید توجه داشته باشید که صرفا به خاطر محبوبیت، از هشتگ‌های بی‌ربط در محتوای خود استفاده نکنید.

بازدید (Reach)

چند نفر مشتاق هستند هشتگ‌هایی را که استفاده می‌کنید ببینند؟ اگر بازدید (reach) پست‌های شما زیاد نیست‌‌، احتمالا از هشتگ‌های مناسب استفاده نمی‌کنید. می‌توانید  ابزار‌هایی مانند Sprout را برای یافتن هشتگ‌هایی که توجه مخاطبان بیشتری را جلب می‌کنند، به کار بگیرید.

تعاملات (Interactions)

تنها استفاده کردن ازهشتگ‌ها کافی نیست. مخاطبان شما باید با هشتگ‌ها تعامل داشته باشند. ریتوییت کردن و به اشتراک گذاشتن محتوا با هشتگ شما توسط کاربران دامنه کمپین شما را افزایش می‌دهد و مخاطبان بیشتری محتوای تبلیغاتی شما را مشاهده می‌کنند.

کاربران

توجه داشته باشید افرادی که از هشتگ‌های شما استفاده می‌کنند یا آن‌ها را جستجو می‌کنند باید در بین مخاطبان هدف شما باشند تا به پخش شدن هرچه بیشتر پست‌های شما کمک کنند.

کدام هشتگ‌ها را باید ردیابی کرد

چندین نوع مختلف هشتگ وجود دارد که از آنها در محتوای شبکه‌های اجتماعی خود استفاده می‌کنید. این مطالب به شما کمک می‌کند که بفهمید هر کدام را چرا و چگونه باید ردیابی کنید.

هشتگ محتوا Content hashtags

هشتگ‌های محتوا در اصل کلمات کلیدی هستند که در انتها یا داخل پست خود استفاده می‌کنید. با رجوع به مثالی که در این مقاله هنگام جستجوی هشتگ‌های مرتبط استفاده کردیم‌‌، #socialmedia یک هشتگ محتوا محسوب می‌شود. هشتگ‌های صنعتی هم نوعی از هشتگ‌های محتوا هستند.

شما باید این دسته از هشتگ‌ها را ردیابی ‌کنید تا محبوب‌ترین هشتگ‌های محتوا را برای به اشتراک گذاشتن محتوای خود با مخاطبان (مانند پست وبلاگ یا سایر اخبار مرتبط با صنعت) پیدا کنید. از ابزارهایی مانند RiteTag استفاده کنید تا متوجه شوید کدام هشتگ‌های محتوا بیشترین محبوبیت را دارند و بیشتر دیده می‌شوند.

هشتگ برند Branded hashtags

هشتگ برند هشتگی است که شرکت شما مستقیما برای نشان دادن برند از آن استفاده می‌کند. به عنوان مثال‌‌ شرکت KITKAT از #KITKAT به عنوان راهی برای تبلیغ محصول خود در توییتر استفاده می‌کند.

هشتگ برند معمولا نام شرکت، یا نام شرکت+یک کلمه کلیدی (مانند محصول یا خدمات آن شرکت) است.

ردیابی این نوع هشتگ به شما کمک می‌کند تعداد افرادی که به طور خاص در مورد تجارت شما صحبت می‌کنند را بررسی کنید. شما می‌توانید از ابزارهای نظارتی مانند Sprout Social Discovery در نمونه خارجی و از نیوزباکس یا زلکا در نمونه ایرانی برای پیگیری مکالمات و نظرات پیرامون هشتگ برند خود استفاده کنید.

هشتگ پرطرفدار Trending hashtags

با بررسی نوار کناری در وب سایت توییتر یا ضربه زدن روی نماد ذره بین در برنامه تلفن هوشمند می‌توانید به راحتی هشتگ‌های ترند شده را پیدا کنید. این پلتفرم به شما اطلاع می‌دهد که چند نفر در مورد هر یک از هشتگ‌های پرطرفدار گفتگو می‌کنند‌‌، بنابراین شما سریعا متوجه خواهید شد که آیا این هشتگ ارزش اضافه شدن به محتوای شما را دارد یا خیر.

استفاده از هشتگ‌های پرطرفدار اگر در ارتباط با محتوای شما و متناسب با برندتان باشد‌‌، می‌تواند به دیده شدن بیشتر پست شما کمک کند. قسمت گزارش (report) توییتر خود را بررسی کنید تا تفاوت استفاده از این هشتگ‌ها را با هشتگ‌های معمول متوجه شوید.

هشتگ رویداد‌های مختلف Event hashtags

اگر شرکت شما میزبان رویدادی است‌‌ یا اعضای تیم شما قصد دارند در یک رویداد یا کنفرانس صنعتی شرکت ‌کنند‌‌، یا اگر در مورد رویداد بزرگی که در سطح ملی یا بین المللی در حال انجام است (مانند رویدادهای بزرگ ورزشی) توییت می‌کنید‌‌، حتما از هشتگ این رویداد در همه پست‌هایتان استفاده کنید.

توئیت زنده (Live tweeting) راهی عالی برای شناخته شدن رویداد، هشتگ رویداد و افزایش بازدید (reach) و تعامل (engagement) محتوای شماست.

گوش دادن‌ اجتماعی (social listening) به شما کمک می‌کند در مورد تعداد افرادی که از هشتگ رویداد مشابه استفاده کردند یا در مورد موضوعات مرتبط بحث کردند، اطلاعاتی به دست آورید.

هشتگ کمپین تبلیغاتی Campaign/ad hashtags

هشتگ کمپین تبلیغاتی هشتگی است که شرکت شما برای یک کمپین خاص‌‌، رونمایی از محصول یا تبلیغات دیجیتالی استفاده می‌کند. این هشتگ به شناخته شدن و فراگیر شدن موضوع کمپین شما کمک می‌کند.

به عنوان مثال‌‌، استارباکس هربار برای تبلیغ یک نوشیدنی جدید از هشتگ‌های متفاوتی استفاده می‌کند.

اگر شرکت شما می‌خواهد محصول یا خدمات جدیدی را معرفی کند یا کمپین خاصی را اجرا می‌کند‌‌ استفاده از یک هشتگ جدید برای شرکت و مشتریان شما یک راه عالی برای شناخته شدن محسوب می‌شود. این دسته از هشتگ‌ها برای ردیابی هم عالی هستند زیرا در مقایسه با هشتگ‌های برند یا محتوای تکراری شما‌‌، متفاوت هستند و این تفاوت به دیده شدن آن‌ها کمک می‌کند.

گوش دادن به شبکه‌های اجتماعی(Social listening) یک استراتژی عالی برای نظارت بر استفاده از هشتگ‌های‌ کمپین‌های تبلیغاتی و میزان جذب مخاطبان شما است.

 

از همین امروز ردیابی تجزیه و تحلیل هشتگ خود را شروع کنید. اکنون که روش کار هشتگ‌ها و ابزارهای مخصوص آن‌ها را می‌شناسید‌‌، هشتگ خود را تست کنید و آن را ردیابی کنید. می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله‌های دیگر ما را درباره هشتگ‌ها مطالعه کنید. روشهای مورد علاقه خود را برای استفاده از هشتگ‌ها در نظرات به ما اطلاع دهید.

اشتراک گذاری مطلب:
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
مطالب بیش‌تر برای شما ...
همه افراد در اینستاگرام دوست دارند یک مرحله جلوتر از تغییرات آن باشند. طبق الگوریتم جدید، کاربر می‌تواند خودش پست‌هایی که می‌بیند را تعیین کند، ولی باز هم می‌توانید با این روش‌ها محتوای خود را به او برسانید....
از واتساپ برای پیشبرد اهداف کسب و کارتان استفاده کنید و به مشتری‌هایتان خدمات ارائه دهید. اگر از توییتر و فیس‌بوک برای دیده شدن کسب‌وکارتان استفاده می‌کنید، واتساپ هم به همان اندازه برای برند شما مفید است....
با خواندن این مقاله یاد می‌گیرید که چطور از ‌تیک‌تاک برای افزایش تعداد دنبال‌کنندگان خود در اینستاگرام و یوتیوب استفاده کنید و چگونه افراد را تشویق کنید تا در لیست ایمیل شما ثبت نام کنند....
مدیریت یک اکانت اینستاگرام آسان نیست. انتشار محتوا در زمان مناسب و ارائه ترفندهای جدید برای غلبه بر الگوریتم اینستاگرام یک چالش بزرگ برای کارشناسان شبکه‌های اجتماعی است....
اینستاگرام ماهانه بیش از یک میلیارد کاربر فعال در سرتاسر جهان دارد. 90 درصد این افراد حداقل یک کسب و کار را دنبال می‌‌کنند و این بدین معنی است که در سال 2021 استفاده از اینستاگرام برای کسب و کارها جز بدیهیات محسوب می‌‌شود....
آیا موضوعات مربوط به محصول یا صنعت شما در کلاب هاوس مورد بحث قرار می‌گیرند؟ آیا رقبای شما از کلاب هاوس برای بازاریابی استفاده می‌کنند؟ آیا استراتژی‌های بازاریابی شما می‌توانند با یک پلتفرم کاملا صوتی سازگار باشند؟...
قبلی
بعدی
0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments

می‌خواهم مهم‌ترین اخبار و آموزش‌ها را زودتر از همه داشته باشم!

جدیدترین خبرها

مارکتینگ برای کسب و کارها